Adni és kapni … mesével

A mesék színes fonala szövi át a foglalkozásainkat
2017-11-12
Számvetés 2017-re
2017-12-29

Mesét adtak karácsonyra a Varázskulcsos gyerekek. Az október óta gyakorolt mesejátékot előbb a családjuknak, aztán az ESE Baczoni István Rehabilitációs és Ápoló Otthonban adták elő nagy-nagy sikerrel. A Mikulás, a Hótündér, a Hókirálynő, Rudolf és a manók a sok-sok vidám, néha fárasztó, de sohasem tökéletes próbák után fantasztikus fegyelemmel, egymásra figyeléssel csinálták végig mindkét előadást. Szerettük volna, ha ezen a módon is megtapasztalják az “adni jó” örömét. Utólag gondoltuk végig, hogy mennyi minden van még egy ilyen színházi projektben.

Az igazi drámapedagógiához még sokat kell fejlődnünk, de már ezen a játékon keresztül is érvényesültek különböző fejlesztő hatások. Az előadás végére – ahogy a képen is látszik – csapattá kovácsolódtak. Magabisztosabbak lettek, felelősnek érezték magukat a sikerért, egyre jobban tudtak összpontosítani, a célra fókuszálni. A próbák végefelé már voltak ötleteik, az előadás előtt segítettek a díszletet csinosítani, berendezni a színpadot. Az előadás után pedig többen is kedvet kaptak komolyabb szerepekre, de mindenképpen egy új mesejátékra.

A színházi produkció a szülőket is közelebb hozta a közösséghez. Az első előadásra az egyikük süteménnyel érkezett, a második előadáson pedig két szülői segítőnk is volt, akik az öltözködésben, a színpad berendezésében és a közlekedésben támogatták a csapatot. Egy másik anyukától pedig ajándékot kaptunk: minden önkéntes egy szépséges karácsonyi mágnest. Jó érzés, hogy már őket is a Közösségben tudhatjuk, hiszen a gyerekek fejlődése elsősorban az ő kezükben van, velük együtt tudunk valódi eredményeket elérni. Köszönjük nekik a bizalmat!

És persze jó volt megint érezni az önkéntesek erejét, tenni akarását, kreativitását, mert ez az előadás nélkülük nem jött volna létre. Az ötletgazda, rendező és díszlettervező Mihala Vera volt, de mindenki másnak is köszönjük a jelmezeket, a szállítást, a “súgást”, a támogatást, az ötletelést, a sok-sok erre szánt szabadidőt.

Azért persze a kézzel fogható ajándékok sem hiányozhattak egy karácsony előtti programról. Idén már egészen komoly csomagokat tudtunk a gyerekeknek összeállítani adományba kapott könyvekből, játékokból és édességekből, amiért nagyon hálásak vagyunk támogatóinknak. Személyre szabott és közös csomagok is készültek. Utóbbiban társasjátékok, amik újabb kiváló eszközök lesznek a játszva tanulásra.

Az idősek otthonában tartott előadáson készült fényképek ebben a galériában tekinthetők meg:

https://photos.app.goo.gl/2MJb1uHgeymnRODV2

Itt pedig a családoknak szervezett előadás képei vannak:

https://photos.app.goo.gl/Y2FcdFHxDDw487vl1

A fotókat köszönjük Podmaniczky Katalinnak és Grancsai Attilának!

Hozzászólás zárolva