Ilyen volt a harmadik tanévünk

Táborozni szeretnénk
2019-06-03
Eleve elrendelt sorsok? – Fanny Magazin, 2019.07.30.
2019-08-13

A 2018-19-es volt a Varázskulcs Közösség harmadik tanéve. Sokat fejlődtünk a kezdetek óta, de folyamatosan tanulunk és alkalmazkodunk mi önkéntesek is. De fejlődnek a gyerekek is, különösen azok, akik kezdettől velünk vannak. Kíváncsibbak, okosabbak, alkalmazkodóbbak, együttműködőbbek, mint az első találkozásainkon. Sokat kell még dolgoznunk együtt a gyerekekkel és a szüleikkel, hogy igazi változást érjünk el. Ám addig is örülünk az eredményeinknek, és hálásak vagyunk azoknak, akik velünk vannak. Íme egy kis összefoglaló a legutóbbi tanévünkről. Ha az infografikánkat is szeretnéd megnézni, kattints IDE.

17 gyerek

Jelenleg 17 gyerek vesz részt a programjainkon. A kisebbek 6-10 éves kor között fejlesztést kapnak, a nagyobbak (13-14 évesek) főként segítenek a kisebbeknek, ezzel ők maguk is fejlődnek. A közösség minden tagja részt vesz a külső programokon, ezzel bővülnek az ismereteik, kinyílik számukra a világ. A gyerekek mindannyian péceliek, az átlaghoz képest valamilyen mértékben hátrányból indultak. Ezt a hátrányt próbáljuk leküzdeni különböző eszközökkel.

63 foglalkozás

Szeptembertől 63 alkalommal tartottunk csoportos, fejlesztő foglalkozásokat. Pénteki foglalkozásainkon leginkább az iskolában is használható tudást igyekeztünk bővíteni élménypedagógiai módszerekkel. Játékosan tanultunk a történelemről, olvastunk, számoltunk. De játszottunk felnőtteset is. Ezeken a foglalkozásokon egyszerű és egészséges ételeket készítettünk, varrtunk, beszélgettünk az illemről, a házimunkákról vagy épp kertészkedtünk. Szombati játékos foglalkozásainkon kézműveskedtünk, társasjátékoztunk, ügyességi, szabadtéri játékokat játszottunk. Mindezzel nemcsak a gyerekek tudását bővítettük, de fejlesztettük a kézügyességüket, mozgáskoordinációjukat, együttműködő képességüket, koncentrációjukat és még számos területet.

9 kirándulás

A tanév során kilenc alkalommal szerveztünk külső programot. Már a környék is sok lehetőséget ad, így voltunk kirándulni, játszótéren, állatmenhelyen, bábelőadáson. De távolabbra is elmerészkedtünk, így jutottunk el a Fővárosi Nagycirkuszba, a Szépművészeti Múzeumba, Gödöllőre természetfotó kiállításra.

4 nap tábor

Ahogy minden évben, idén nyár elején is szerveztünk egy élményekben gazdag nyári tábort az adományozóink segítségével. A négy nap során voltunk lovardában, moziban, a budapesti Csodák Palotájában és a Miniversumban, meggyet szedtünk, bowlingoztunk és kézműveskedtünk.

Élményt adó partnerek

Partnereinknek, támogatóinknak köszönhetően további fejlesztő hatású és élményt adó programokat tudtunk szervezni: jógáztunk, önvédelmet tanultunk, meseterápiás foglalkozásokat tartottunk, részt vettünk bábelőadáson és történelmi játékokon.

Kaptunk és adtunk

Működésünket az önkéntesek kitartó munkája mellett adományozóink, támogatóink biztosítják. Támogatásukat egyrészt azzal háláljuk meg, hogy komolyan vesszük, amit csinálunk, a támogatások felhasználásáról pedig mindig beszámolunk. Másrészt a gyerekek számára is megadjuk az adakozás, jótékonykodás lehetőségét. Ezért vettünk részt szemétszedő akcióban, adománygyűjtő futáson, és ezért vittünk kézműves foglalkozást két alkalommal is idősek otthonába.

Munkánkat a 2019-20-as tanévben is folytatjuk. Szeretnénk még többet és jobban segíteni. Köszönjük azoknak, akik eddig is mellettünk voltak! Bízunk benne, hogy szeptembertől még többen leszünk, hiszen jó lenne még jobban és még több gyereknek segíteni.

Hozzászólás zárolva