Jótékonysági játékbörze a gyerekek javára

Rákapcsolunk az olvasásra
2019-02-26
Táborozni szeretnénk
2019-06-03

Megszabadulnál az otthon porosodó, de még jó minőségű játékoktól? Hozd el a péceli Jótékonysági játékbörzére, és találj rá újakra potom áron! Ha ezt teszed, még jót is teszel. Hiszen az eladott játékokat a Varázskulcs Közösség hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztésére fordítja. Találkozunk május 18-án szombaton, 9.30 és 12.30 óra között a Lázár Ervin Városi Könyvtárban (Pécel, Isaszegi út 3.)

Olcsó, jó minőségű játékokat szeretnél vásárolni? Akkor nincs más dolgod, csak gyere el május 18-án szombaton, 9.30 és 12.30 óra között a Lázár Ervin Városi Könyvtárba (Pécel, Isaszegi út 3.)!

Felesleges játékoktól szeretnél megszabadulni? Akkor olvasd el alaposan a részvételi szabályzatot, és jelentkezz!

Részvételi szabályzat

A börze célja: A résztvevő adományozók megszabadulhatnak megunt, de jó minőségű játékoktól, miközben jótékony célt is szolgálnak. Az adományozók használt, jó minőségű játékait ugyanis jelképes összegekért árusítjuk a vásáron. A vásár bárki számára nyitott, így rászoruló családok is hozzájuthatnak olcsó játékokhoz. A vásár bevétele pedig teljes egészében a Varázskulcs Közösség munkáját támogatja.

Kié lesz a bevétel? Avagy a támogatott szervezet rövid bemutatása

A Varázskulcs Egyesület 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy az alapítás helyszínén, Pécelen hátrányos helyzetű gyerekeknek segítsünk a tanulásban. Hisszük ugyanis, hogy a tanulás segíthet kilépni a szegénységből. Csoportos foglalkozásainkon játékos módszerekkel fejlesztjük a programba bevont, kisiskolás gyerekek képességeit, bővítjük a tudásukat. Mentor programunkban egy felnőtt tanul egy gyerekkel az egyéni szükségleteinek megfelelően. Kulturális és szabadidős programokra visszük a gyerekeket, ezzel is bővítve tudásukat. A szervezetet önkéntesek működtetik, a foglalkozásokat önkéntesek tartják. Költségeinket önerőből, pályázati támogatással és magánadományozók hozzájárulásával fedezzük. Jelenleg 15 gyermeknek nyújtunk ilyen módon rendszeres és intenzív támogatást. Munkánkra számos pozitív visszajelzés érkezett mind a gyermekek szüleitől, mind a velük foglalkozó pedagógusoktól. A gyermekek 6-10 év közöttiek. Kiválasztásukban a helyi iskolák pedagógusai és a Gyermekjóléti Szolgálat nyújtott segítséget.

Részvételi szabályok:

 1. Bárki hozhat játékokat a börzére, aki adományozóként regisztrált a tervezett létszám erejéig.
 2. A jelentkezéseket a varazskulcskozosseg@gmail.com címre várjuk május 13-án éjfélig vagy a maximális létszám beteltéit.
 3. Adományozónak jelentkezni a következő adatok feltüntetésével lehet: név, cím, telefonszám. Kérjük jelezni, hogy kb. mennyi játékot hozol (pl. két nagy zsák, egy cipősdoboz stb.). Továbbá kérjük jelezni, hogy jelen részvételi szabályzatot elolvastad és elfogadtad. A jelentkezés akkor tekinthető véglegesnek, ha a szervezők visszaigazolták azt.
 4. A jelentkezők maximális létszáma 20 fő, ami a játékok mennyiségétől is függ. (A Könyvtár 12 darab 70×117 cm méretű asztalt tud biztosítani.)
 5. A börzére kizárólag jó minőségű, működő játékokat lehet hozni.
 6. A játékok eladási árát a szervezők határozzák meg. A bevétel teljes egészében a támogatott szervezetet, a Varázskulcs Közösséget illeti. Mivel ez egy jótékonysági rendezvény, a játékok eladási ára alacsony és kötött. A játékok vételára 50, 100, 200, 300, 500 forint lehet. Az 50 forintnál olcsóbbnak ítélt játékok ajándékba elvihetők.
 7. Az adományozók kötelesek gondoskodni az áru helyszínre szállításáról, és a megmaradt játékok elszállításáról. A megmaradt játékok tárolását a szervezők nem tudják biztosítani.
 8. A játékokat május 16-án, csütörtökön reggeltől május 17-én pénteken 16 óráig lehet hozni a Könyvtár nyitvatartási idejében.
 9. A játékok tároló dobozán vagy zsákján jól láthatóan fel kell tüntetni az adományozó nevét. Ha több zsák vagy doboz is van, akkor mindegyiken fel kell tüntetni a nevet.
 10. A játékok árusításáról a Varázskulcs Közösség önkéntesei gondoskodnak.
 11. Lehetőség van árusító önkéntesnek jelentkezni, így az adományozó személyesen is részese lehet a jótékonysági akciónak. Amennyiben szeretnél árusító önkéntesnek is jelentkezni, kérjük ezt is tüntesd fel az e-mailben!
 12. A játékok adományozónként egyben maradnak, nem keverjük őket össze. A megmaradt játékokat az adományozóknak el kell szállítaniuk a rendezvény végén, vagy május 20-21-én nyitvatartási időben. Mivel sem a kedvezményezett szervezetnek, sem a szervezésben partner Könyvtárnak nincs lehetősége azokat tárolni.
 13. Az árusító önkéntesek árcédulával látják el a játékokat. Az árusítóknak lehetősége van egy-egy játékot visszatartani, ha nem jó a minősége (piszkos, törött, jelentősen hiányos) vagy veszélyesnek ítélik meg.
 14. Az adományozók a bevételt a Varázskulcs Közösség részére ajánlják fel, az eladott termékekből befolyó bevételre nem tartanak igényt.
 15. A szervezet az adományozóknak visszajelzést ad a bevétel mértékéről és a felhasználás módjáról.

Miért jó részt venni a Jótékonysági játékbörzén?
A megunt játékok gazdára találnak, miközben az árusítók is szert tehetnek olcsó játékokra a gyereknap előtt. Eközben a résztvevők két jó célt is támogatnak: 1. Lehetővé teszik, hogy rászoruló családok olyan játékokhoz juthassanak hozzá minimális áron, amelyeket nem engedhetnének meg maguknak. 2. Támogatnak egy olyan civil szervezetet, amelyik hátrányos helyzetű gyerekeket segít a tanulásban.

Miért nem ingyenes? Hogy legyen kézzel fogható értéke a megvásárolt játékoknak.
Miért nem kapnak a bevételből a játékok felajánlói? Erre a célra ott vannak az adok-veszek és apróhirdetési oldalak. Ez a rendezvény jótékony célokat szolgál.

A bevétel felhasználása:
A börze bevételét tanulást támogató eszközökre és programokra fordítjuk, melyek a Varázskulcs Közösségbe járó, hátrányos helyzetű gyerekek tanulásához járulnak hozzá.

Hogyan értesülnek a rászoruló családok az akcióról?
A szervezők Facebook oldalán
Szórólapon a családsegítőn, óvodán keresztül közvetlenül a rászoruló családoknak.
Plakáton az iskolákban és óvodákban.

Amennyiben a fentiek elolvasása után még maradt kérdésed, kérjük tedd fel a varazskulcskozosseg@gmail.com címen vagy a +36 30 475 1552-es telefonszámon!

Köszönjük, hogy megismerted jótékonysági akciónk részleteit. Reméljük, hamarosan a támogatóink között tudhatunk.

Üdvözlettel:

Varázskulcs Közösség

Hozzászólás zárolva