Radó Péter: Katasztrófa, a magyar gyerekek negyede el fog bukni 10 év múlva

Időutazás, avagy így tanulunk idén
2018-10-21
Adj akkor is, ha kevés van
2019-01-16

Olyan évek jönnek a hazai közoktatásban, amelyek sok mindenről döntenek. Amennyiben fordítani tudunk az oktatáspolitikán, elindulhatunk egy korszerű rendszer felé, ellenkező esetben – az iskolák szakmai kultúráját, az oktatás minőségét és eredményességét tekintve – menthetetlenül leszakadunk, s Európa perifériájára szorulunk. A szakmai problémákról, a tanárok helyzetéről és arról a „feladatról”, szemléletváltásról is beszélgettünk Radó Péter oktatáskutatóval, amit a szülőknek kellene megtenniük. (Az eredeti cikk az azóta megszűnt Zoom.hu-n jelent meg 2018. december 27-én. A cikket változtatás nélkül közöljük. Fotó: Halász Nóra)

Az elmúlt években egyre több kritika éri a hazai közoktatási rendszert. Az embernek néha az az érzése, hogy olyan, mint a futball, már kötelező, sőt divat szidni. Valóban ennyire aggasztó a helyzet, vagy inkább úgy kérdezem, mennyire aggasztó a közoktatás helyzete?

Több információ itt: https://varazskulcs.blog.hu/2018/12/31/rado_peter_katasztrofa_a_magyar_gyerekek_negyede_el_fog_bukni_10_ev_mulva

Hozzászólás zárolva