Szövegkutató játék

Én és a kedvenc könyvem
2020-11-01

Ezen a héten egy idézetet várunk tőled a Varázskönyv játékban, ami az UTAZÁS-ról szól. A Szövegkutató játék második fordulójában (az elsőhöz hasonlóan) megadunk egy kulcsszót, amivel kapcsolatban idézeteket várunk. A mostani hét kulcsszava a KITARTÁS. Ezekben a nehéz időkben még nagyobb szükségünk van rá. A könyvek talán segítenek nekünk megőrizni a saját kitartásunkat is. Az idézeteket november 29-én vasárnap, 17.00 óráig várjuk e-mailben. Fontos információkért olvass tovább!

November 2-án indult a Varázskulcs Közösség könyves játéka, amiben minden héten egy könyves kihívásban vehetsz részt. Itt lent olvashatod az aktuális hét kihívásának szabályait. November 23. és 29. között Szövegkutató játék harmadik, utolsó fordulójára várjuk leveledet. Emellett már elkezdhetsz azon is gondolkodni, hogyan rajzolnád le a kedvenc könyvedet, mert rajz- és képregény pályázatot is indítunk, aminek december 13-án van a beküldési határideje, de ha készen vagy, már most is elküldheted. Mindkét aktuálisan futó játék szabályait megtalálod itt lent.

Szövegkutató játék – a Varázskönyv november 23-i hetének kihívása

Résztvevők: 6 és 16 év közötti gyerekek Magyarország egész területéről. (Külföldről is játszhattok, csak a nyereményt nem tudjátok felhasználni az országhatáron túl.)

A játék ideje: november 23. 00.00 órától november 29-én 17.00 óráig

Feladat: küldj egy idézetet egy könyvből e-mailben, ami a KITARTÁS-ról szól. Szerepelhet benne kitartás szó, de elég, ha csak megjelenik benne ez az érzés akár úgy, hogy a főszereplő kitart a célja mellett, vagy nehézségei vannak, meg kell tanulnia valamilyen új dolgot, hogy tovább mehessen, esetleg akadályokba ütközik, akár el is bukik, mégis feláll és megy tovább.

A pályázatot, a Varázskönyv játék e-mail címére várjuk: varazskonyv.pecel@gmail.com

A levélben ezeket írd meg:

 • résztvevő neve
 • szülő neve
 • gyerek életkora
 • iskola és település neve
 • idézet 1-5 mondatban, ami a KITARTÁS-ról szól
 • könyv címe, szerzője

A levél tárgya ez legyen: Szövegkutató – Kitartás

A beküldött idézeteket képpé szerkesztve közzétesszük a Varázskulcs Közösség Facebook oldalán a beküldő főbb adataival (gyerek neve, életkora, település, iskola) együtt. A résztvevők között egy 3000 forintos könyvutalványt sorsolunk ki, amit e-mailben küldünk el, és online vásárlásra lehet felhasználni. A sorsolás november 29-én este. A nyertest legkésőbb november 30-án értesítjük.

A Varázskönyv játékot a Varázskulcs Közösség Facebook oldalán követheted. Ha nincs Facebook hozzáférésed, akkor is játszhatsz. Kérdéseidet felteheted a játék e-mail címén (varazskonyv.pecel@gmail.com) is.

Rajzold le a kedvenc könyved – a Varázskönyv utolsó heti kihívása

Játék ideje: 2020. november 2- december 13.

Résztvevők: 6 és 16 év közötti gyerekek Magyarország egész területéről. (Külföldről is játszhattok, csak a nyereményt nem tudjátok felhasználni az országhatáron túl.)

Játék leírása: Küldj el egy rajzot, vagy készíts egy képregényt, aminek témája egy kedvenc könyved. A képregény maximum 6 oldalas lehet. A pályaművek bármilyen technikával készülhetnek.

A pályázatot, a Varázskönyv játék e-mail címére várjuk: varazskonyv.pecel@gmail.com

A levélben ezeket írd meg:

 • résztvevő neve
 • szülő neve
 • gyerek életkora
 • iskola/lakhely
 • a könyv címe
 • a könyv szerzőjének neve
 • csatold a rajzot vagy a képregényt is bármilyen képes formátumban, lehetőleg minél jobb minőségben!

A levél tárgya ez legyen: Rajzold le a kedvenc könyved

A játék november 2-től december 13-ig tart. A beküldött munkákat közzétesszük a Varázskulcs Közösség Facebook oldalán. Közülük két szakértőből álló zsűri (Vozáry Klára rajztanár és Dóczi Dorottya képregény rajzoló) választja ki a 3-3 legjobb pályamunkát, melyeket 3000 forintos könyvutalvánnyal jutalmazunk. A legjobb rajzokból és képregényekből kiállítást is rendezünk.
Rajzpályázat eredményhirdetése: 2020. december 19.

A Varázskönyv játékot a Varázskulcs Közösség Facebook oldalán követheted. Ha nincs Facebook hozzáférésed, akkor is játszhatsz. Kérdéseidet felteheted a játék e-mail címén (varazskonyv.pecel@gmail.com) és a péceli Lázár Ervin Városi Könyvtárban személyesen is.

A Varázskönyv összes kihívását és a játék valamennyi fontos tudnivalóját az alábbi cikkben foglaltuk össze.

Hozzászólás zárolva