Vigyázzunk egymásra!

Varázskulcs 2019-2020.
2019-12-31
Közösség járvány idején
2020-06-03

Járvány van Magyarországon, és ez sokakat – érthető módon –  félelemmel tölt el. Bár sok mindenre nem vagyunk hatással, néhány dolgot mégis tehetünk. Enyhíthetjük a gyerekek félelmét, tehetünk a járvány megállításáért, a családunk védelméért, és támogatást, legalább érzelmi támogatást nyújthatunk azoknak, akiknek erre szüksége van. És rajzolhatunk varázs-szivárványt is. Hogy mégis mi az? Olvasd el a cikket, és megtudod.

Hogyan enyhítsük a gyermekünk félelmét?

 1. Tartsuk tiszteletben az érzéseit, ne legyintsünk rá, hanem hallgassuk meg.
 2. Beszélhetünk mi is az érzéseinkről, de ne essünk túlzásokba, maradjunk nyugodtak, ne keltsünk pánikot otthon sem!
 3. Cselekedjünk együtt, tegyük meg együtt a lehetséges óvintézkedéseket. Erről később még szó lesz. Csak olvass tovább!
 4. Adjunk lelki támogatást egymásnak, legyünk, tevékenykedjünk sokat együtt, beszélgessünk, játszunk, alkossunk, főzzünk, sportoljunk a szabadban! A közös időtöltéshez máris adunk egy ötletet. Olaszországban terjedt el az ötlet, hogy a karanténban lévő családok szivárványokat rajzolnak, és tesznek ki az ablakba, ezzel is megerősítve magukat és másokat is: van kiút a járványból. Olasz mintára mi is elkészítettük a varázs-szivárványunkat, amit a legutóbbi foglalkozáson ki is színeztünk a gyerekekkel, majd hazavitték őket. Ha van kedved, most te is megteheted ezt, csak töltsd le innen, és nyomtasd ki A4-es vagy A3-as méretben!
 5. Találjátok ki együtt, hogyan tudtok támogatni másokat is, anélkül, hogy személyesen találkoznátok. Telefonáljatok, beszéljetek Messengeren vagy Skype-on, készítsetek videó üzenetet és küldjétek el annak, akit szerettek. Alkossatok, fotózzátok le, és küldjétek el!
 6. Jótékonykodjatok online! Küldjetek pénzadományt azoknak, akik most is az elesetteken és betegeken segítenek.

Milyen óvintézkedéseket tehetünk meg együtt?

 1. Kézmosás alaposan és gyakran.
 2. Ne nyúlj a szádba, szemedbe, orrodba!
 3. Zsebkendőbe köhögj, tüsszents és dobd ki, majd moss kezet.
 4. Betegen ne menj sehova, telefonon hívd az orvost, és te se találkozz beteg emberrel.
 5. Tarts távolságot, kerüld a tömeget!
 6. Erősítsd meg az immunrendszered, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, vegyél be vitamint, mozogj a friss levegőn, öltözz az időjárásnak megfelelően.
 7. Szellőztess, takaríts ki, fertőtlenítsd le azokat a felületeket, amit gyakran érintetek!

A megelőzésről itt tudhatsz meg többet: https://koronavirus.gov.hu/megelozes

Nemcsak a gyerekeknek, hanem mindenkinek sokat segít ebben a bizonytalan helyzetben az együttérzés és az összefogás. Vigyázzunk egymásra, legyünk tekintettel egymásra és tegyünk meg mindent a saját környezetünkben azért, hogy egészségesen és megerősödve jussunk túl a járványon. Sok erőt és türelmet kívánunk hozzá!

A Varázskulcs Közösség csapata

Hozzászólás zárolva